Vincent Van Ryssegem – Oka Kyondo (MA2011)

POSTED IN Luister, Masterproeven 12 oktober 2011

Vincent Van Ryssegem trok afgelopen zomer 5 weken naar de provincie Katanga in Zuid-oost Congo. Het doel van de reis was hulpverlening bij lokale radio’s of pas opgerichte lokale radio’s.
Dit project was een samenwerking tussen de Erasmushogeschool Brussel, UCOS (3de wereldwerking van de VUB) en de ONG Kanyundu (Congolese NGO die instaat voor het naburige natuurreservaat Upemba National Park en meewerkt aan de opstart van de lokale radiozenders). De radio-uitzendingen hebben er nog een uitgesproken educatieve functie: medische bulletins, gezond koken, milieubehoud en aandacht voor emancipatie en vrouwenrechten. Het land kampt immers al geruime tijd met een golf van misbruik en verkrachtingen. 
Vincent in de rol van Kuifje in Congo, of hoe het medium radio daar nog letterlijk van levensbelang kan zijn.

Comments are closed.

Loading